Малим Банијцима у Суботици и ове године стигао Божић Бата

Завичајно удружење Банија из Суботице и ове године је уочи Бадњег дана подијелило пакетиће малишанима. У сали Отвореног универзитета обрадовао их је Божић Бата, а након фотографисања и уручивања пакетића чекало их је послужење.

Присутне је поздравио предсједник Удружења Чедомир Пађен и у свом обраћању пожелио свима срећне новогодишње и божићне празнике.

– Пошто смо недавно једва ухватили сателитску везу са Божић Батом он нам је обећао да ће доћи у Суботицу само под једним условом, да ли сте сви били добри и слушали маме, тате, баке, дједе, учитељице и васпитачице?

Дјеца су у глас потврдила!

У забавном програму учествовале су етно група ЗУ Банија Суботица Соколице, Уна Ћора, Невена Славић, и млађа група Соколице.

Малишани су с нестрпљењем чекали поклоне, али су за Божић Бату припремили пјесмице и рецитације и обрадовали своје родитеље, баке и деке.

Божић Бата је дјеци пожелио да им сутрашње Бадње вече и Божић буду на весеље.

– Имао сам проблема на путу, ви знате да Божић Бата путује на саоницама, али како када нема снијега мој бато, него на путевима само блато. И јесте чули за фору? Божић Бата стиго на трактору!

На бини су се смјењивали малишани, рецитовали, пјевали, понеки и плакали, али су на крају сви насмијани одлазили кући. Посебно је радовала чињеница да су многи Банијици и Банијке дошли са више од двоје дјеце.

Организатори имају само једну жељу да у здрављу дочекају малишане у још већем броју.

This is box title

Завичајно удружење Банија Суботица 28. јануара у ресторану Спартак организује традиционално прело. Сав приход од прела уплаћује се за изградњу Цркве Светог Спиридона у Петрињи.

Текст и фото: Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар