Мило у вјерском климаксу: Обновићемо НВО „Црногорска православна црква“

Желимо му да све те невоље брзо савлада, али бојим се да ће му требати доста времена да све те идеје истјера из главе!

Да ли у Никшићу има превише влаге што утиче на (не)свијест или никшићка депресија оставља трајне трауме, али лидер ДПС-а данас је у том граду превазишао себе. Кумровачки ђак, комуниста и атеиста без мане, одлучио је да постане стручњак и за вјерска питања. Данас му се у Никшићу снило да обнови НВО „Црногорска православна црква“, помогне њен рад и прекрсти је у некакву вјерску организацију. 

-Данас Српска православна црква покушава да на било који начин, кроз разне форме, опструира оно што су европска хтјења, европске амбиције савременог црногорског друштва, желећи да на тај начин чува свој вјерски монопол у Црној Гори, желећи да на тај начин опструира успостављање правне државе и да и даље настави да користи оно што јој сагласно правном систему Црне Горе не припада. Прича о прекограничним епархијама, супротна основним принципима организација православља свуда у свијету, Српској православној цркви служи да би чувала инфраструктуру Велике Србије којој они вјерују, јер вјерују да је Црна Гора грешком постала независна и да ће нас вријеме довести до спознаје те грешке и до потребе да се опет окренемо изградњи Велике Србије. Генерацији наших предака је остао један важан корак који ћемо тако овдје исправити, једну тешку неправду учињену Црној Гори на почетку 20. вијека, а то је обнова Црногорске аутокефалне цркве. На томе ћемо врло предано радити, јер је то у потпуном дослуху са основним принципима на којима почива демократска Црна Гора и са основним програмским начелима Демократске партије социјалиста као темељног ослонца савремене Црне Горе”, поручио је Ђукановић.

Мислим да овакве тезе о вјери ни комунисти у својем најгорем добу нијесу саопштавали. Ко им је крив, када нијесу имали Мила који је црквено право студирао у Кумровцу, па и да им тада све буде јасно.

Да ли је лидер ДПС ушао у климакс, добио повишену температуру, па му се помрачило и оно мало свијести што је до сада имао, па сања да буде васљенски патријарх и међугалактички поглавар, за сада још није јасно. Желимо му да све те невоље брзо савлада, али бојим се да ће му требати доста времена да све те идеје истјера из главе!

Пише: Никола Васојевић

Нема коментара

Напишите коментар