АКТУЕЛНО:

Мирослав Радуљица састао се са предсједником ЗУ Јањана

У ресторану „Код Дуће“ (власник Душан Видекањић) у Ветернику 22. маја састали су се прослављени кошаркаш – јањски потомак Мирослав Радуљица и предсједник Завичајног удружења Јањана Зоран Црепуља.

Том приликом предсједник Црепуља је Радуљици поклонио велику урамљену слику –фотографију Прибељаца, села одакле је Радуљицин деда. Аутор фотографије је Стојан Јеркић.

Овим поводом Радуљица се упознао са радом Завичајног удружења Јањана. И обећао да ће бити активан када за то буде имао прилику, као и да ће помоћи удружење.

У пар наврата боравио у Јању. Тада је посјетио и родно мјесто свог дједе у Прибељцима – засеок Љешћар. У јулу 2017. године је био званични промотер ЗЕТА од Шипова, музичке манифестације, која је одржана у Јањским отокама. Тада се у Стројицама, на 9. Вишебоју, срео и са Дарком Миличићем, на радост свих присутних.

 

БИОГРАФИЈА

Мирослав Радуљица је рођен у Инђији 5. јануара 1988. године. Игра на позицији центра, тренутно у Кини у Ђангсу драгонс.  Висок је 213 центиметара.

Радуљица је почео каријеру у млађим категоријама ФМП Железника. Свој деби у првом тиму ФМП-а имао је у сезони 2005/06.

Играо је и за  Борац Чачак, Ефес Пилсен, АЛБА Берлин,  Партизан,  Азовмаш, Милвоки бакси, Шандонг лајонс, Минесота тимбервулвси, Панатинаикос, Олимпија Милано, Ђангсу драгонс.

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ УСПЈЕСИ

  1. године, Европско првенство до 18 година, 1. мјесто
  2. године, Свјетско првенство до 19 година: 1. мјесто
  3. године, Европско првенство до 20 година: 1. мјесто
  4. године, Универзијада. 1. мјесто
  5. године, Европско првенство, 1. мјесто
  6. године, Свјетско првенство 2. мјесто
  7. године, Олимпијске игре у Рију: 2. мјесто

Због повреде је пропустио Европско првенство 2017. године.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Фото: Цвијан Савковић

 

Нема коментара

Напишите коментар