На РТРС сутра документарни филмови посвећени жртвама терора за вријеме НДХ

Радио-телевизија Републике Српске сутра ће, као одговор на служење мисе за Блајбург у Сарајеву, емитовати низ дугометражних и краткометражних документарних филмова посвећених жртвама страдалим од усташког терора за вријеме Независне Државе Хрватске, рекла је Срни уредник Информативног програма ове телевизије Маријана Ђурђевић.

Ђурђевићева је најавила да ће РТРС са емитовањем овог програма почети од 12.15 часова.

– У филмовима који су снимани у продукцији РТРС, између осталог, приказани су ужаси и страдања Срба, Јевреја, Рома и осталих антифашиста у усташким логорима смрти Јасеновац и Јастребарско – рекла је Ђурђевићева.

Она је најавила да ће бити приказани документарни филмови „Злочин над злочинима“, „Опроштај као казна“, затим емисија „Наслови – Ливно“, као и серијал свједочења о стравичним злочинима у усташким логорима за дјецу, те и о посјети Анте Павелића Јасеновцу.

– У вријеме док у Сарајеву буде служена миса припадницима НДХ страдалим у Блајбургу, РТРС ће емитовати филмове о стравичним злочинима које су припадници фашистичке Независне Државе Хрватске чинили над Србима, Јеврејима, Ромима и осталим антифашистима – рекла је Ђурђевићева.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар