АКТУЕЛНО:

Нинко Кресојевић је аутор једне од најомиљенијих звездашких пјесама

Чувени фронтмен „Рибље чорбе“ само је отпевао хитове, док је текст написао Нинко Кресојевић

Песма „Поносан буди“ коју изводи Бора Чорба ( ..“јер остаће тек комшија мали“ ) први пут се чула пре осам година на Северу стадиона Рајко Митић када је ФК Црвена звезда победом над Јавором преузела прво место на табели и најавила освајање титуле након неколико година паузе и доминације Партизана. Тада је цео црвено бели тим на атлетској стази испред северне стране, заједно са навијачима, отпевао ову, сада већ антологијску песму која је пробудила емоције сваког Звездиног навијача а тада је измамила и сузе Звездиног првотимца Михаила Ристића.

Касније, песма је редовно на репертоару ФК и КК Црвена Звезда а певала се хорски и на Малом Калемегдану након освојене титуле АБА лиге 2015/2016. године.

Такође, њени стихови били су кореографија на прослави 72. рођендана СД Црвена Звезда на стадиону Рајко Митић, када није било навијача на стадиону „Рајко Митић“ који није узео учешћа у хорском певању стихова „ ал не знају кад се Звезда воли, сви су дани поносни и славни“.

Оно што је мало познато јесте чињеница да песму није написао Бора Чорба који је изводи, већ навијач Звезде Нинко Кресојевић који је аутор ове и још шест песама са албума „Успаванке за мале Звездаше“ ( „Звездине звезде“, „Токио – Бари“.. ) „Курир“ га је пронашао захваљујући једном коментару испод спота за песму „Поносан буди“ на популарном навијачком порталу и овом приликом разговарамо са њим на ту тему.

Како је настала песма „Поносан буди“ ?

– Пре свега бих желео да се наизмерно захвалим Бори Чорби који је извео ову песму као део пројекта „Успаванке за мале Звездаше“, без његове помоћи, ова песма сигурно не би постала једна од омиљених Звездашких песама. Песма је, као и остале које певају Бане Видаковић, Никола Демоња, Инспектор Блажа, Милица Бабић, Вук Росандић.. почела да се пише једног лета на Кордуну,у Крајини, а завршена је, као и цео албум, у Шумадији. Поносан сам што је „Поносан буди“ толико добро примљена међу звездашима. Настала је у тренутку кад Звезда није баш била у завидној позицији,ни финанасијски ни такмичарски и одражавала је то време и емоцију која је постојала међу црвено-белим делом Србије. Велика ми је част што се изводи на свакој утакмици КК Црвена Звезда, за коју смо касније Никола Демоња и ја направили и песму „Играј Звездо“, која тек треба да уђе у срца свих наших навијача – прича за Курир Нинко Кресојевић.

Јесте ли имали проблема због стихова песме „Поносан буди“ пошто се у једном делу „пецкају“ комшије које описујете као „комшија мали“?

– Не, никада. Живим у малој средини где се сви познајемо, и заједнички гледамо дербије и дружимо се, но, никада не реци никад – смеје се аутор Нинко Кресојевић и додаје – Ипак је ту Бора Чорба преузео терет славе али и опасности да се не замери навијачима противничког табора и зато му скидам капу.

Имате ли још неки албум са истом навијачком тематиком у плану?

– Моји пријатељи Звездаши, из света музике и позоришта и ја, планирамо да направимо дечију представу по мотивима „Успаванки за мале Звездаше“ где би учешћа узели најпознатији глумци који навијају за тим из Љутице Богдана. План је такође, да са том представом кренемо на гостовања и промовисања нашег клуба широм Србије, Реп. Српске и Црне Горе. Надам се да ћемо у томе и успети у ова луда времена – закључио је Нинко Кресојевић.

Извор: Курир

Нема коментара

Напишите коментар