Дан вијећа и крсна слава ВСНМ Слатина - Петровдан

Oбиљежан Дан вијећа и крсна слава Вијећа српске националне мањине Слатина – Петровдан

Уочи дана посвећеног светим апостолима Петру и Павлу, 11.07.2017. одржан је Дан вијећа и крсна Слава ВСНМ Слатина – Петровдан у простору слатинског Црвеног крижа. Предсједник ВСНМ Слатина Миленко Обрадовић поздрављајући вијећнике и госте посебно је исказао задовољство што по први пута свечаној сједници српске заједнице Слатина присуствује и новоизабрани градоначелник Денис Острошић са предсједником градског вијећа Дариом Врбаслијом. Градоначелник је устврдио да његов долазак јесте први али свакако не и задњи.Сједници је присуствовао изузетно поштовани тајник жупаније Вировитичко подравске Иво Хорват.

Уз градоначелника и предсједника градског вијећа ,присутнима су се обратили и предсједник ВСНМ ББЖ и потпредсједник СНВ-а Дарко Карановић као и дожупан ВПЖ из редова српске заједнице те један од потпредсједника СДСС, Игор Павковић.

Скупу су присуствовали и предсједник ВСНМ ВПЖ Младен Кулић,предсједници ВСНМ Гарешница и Ђуловац, Предраг Иванчевић и Милан Радаковић.

Чин резања славског колача и освештања кољива обавили су оци Драган Гаћеша и Јован Шаулић.

Представили су нам се и чланови сениорске мјешовите пјевачке секције СКД Просвјета- пододбор Слатина,извођењем традиционалних народних пјесама.За добру атмосферу побринуо се и музички састав.

Морамо напоменути да је 09.07.2017. (недеља) одржан традиционални малоногометни турнир на игралишту уз парохијски дом. Овај турнир организира парохија слатинска а на њему је наступило 8 екипа,махом припадника српске заједнице слатинског краја, а биле су и двије екипе из Пакраца.

ВСНМ Слатина

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“11532″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1505434277674″]

Нема коментара

Напишите коментар