Одржан 13. турнир у малом фудбалу КУП Банија 2019. у Угриновцима

Завичајно удружење Банијаца, потомака и пријатеља Баније из Београда организовало је 9. јуна 13. по реду турнир у малом фудбалу. Утакмице су се играле на теренима ОШ Станко Марић у Угриновцима (општина Земун). Турнир је подијељен у двије категорије: сениори и ветерани.

Ове године такмичило се више екипа ветерана нeго сениора, што претходних година није био случај. Многи од учесника овог турнира су играли у екипама сениора, па су с годнимама стигли до ветерана.

У конкуренцији ветерана наступили су: Енергододош Батајница, Kendy Батајница, Дачо – Шаш, Двор I, Јединство, Ђошић комерц, Словинци, Жировац I, Крајишник и Банија.

У конкуренцији сениора наступили су: Банија, Уторком у 8, Жировац II, Вукови, Двор II, Croma LTD.

Ветерани: треће мјесто Дачо Шаш, друго мјесто Енергододош, који су прошлогодишњи побједници и прво мјесто Кеndy.

Сениори: треће мјесто Вукови, друго мјесто Жировац и прво мјесто Уторком у 8.

У сениорској екипи се нису играле финалне утакмице јер се играла тзв. лига система.

Турнир су судиле савезне судије.

Поред пехара побједничких екипа, трофеј су добили и најбољи голман, најбољи стријелац и најбољи играч.

Код ветерана најбољи голман је био Милан Бурсаћ, најбољи стријелац Дејан Радосављевић и најбољи играч Љубомир Ћалић.

Код сениора најбољи голман је Томислав Скаковски, најбољи стријелац Бранислав Богдановић и најбољи играч Зоран Обрадовић.

За записничким столом били су Жељко Ковачевић, Стојан Кепчија, Бранислав Влаисављевић, Мирослав Ковјанић и Ђуро Богдановић и Милош Бајић.

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта је присуствовао туниру што чини годинама уназад. Као пријатељ овог Удружења одазове се позиву и присуствује скоро свим њиховим манифестацијама.

Након турнира организатори су припремили вечеру за побједничке екипе, па је послије додијељених пехара дружење настављено.

Текст и фото: Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар