Одржана Грмечлијада у Житишту

У Житишту је у недjељу 26. маја у организацији омладине Завичајног удружења Подгрмеч одржана спортска манифестација под називом Грмечлијада 2019.

Учесници су се надметали у малом фудбалу, вучи конопца и бацању камена с рамена.

У малом фудбалу прво мјесто освојила је екипа Браћа Црномарковић која је у одлучујућој утакмици након извођења пенала побиједила екипу Дабра, док су домаћини екипа Сана Ривер освојили треће мјесто.

Екипа Дабра је савладала екипу Подгрмеча и тријумфовала у вучи конопца.

У бацању камена с рамена побиједио је Павле Мијатовић, други је био Александар Ђурђевић, а треће мјесто је припало Јовици Црномарковићу.

Највећи утисак на овом такмичењу оставио је Милован Галић који је иако је у инвалидским колицима узео учешће на првој Грмечлијади и побрао највише аплауза присутних гледалаца.

Организатори се надају да ће ово такмичење постати традиционално уз проширење броја спортских дисциплина и учешћа жена у њима.

Првопласираној екипи Браћа Црномарковић за освојено прво мјесто уз пехар припало је и печено прасе.

За најбољег играча 1. Грмечлијаде проглашен је Живко Кнежевић из екипе Дабра.

Предсједник Завичајног удружења Подгрмеч Душко Кочалка захвалио се свим учесницима на фер и спортском надметању, а нарочито Јовици Црномарковићу који је главни кривац за нераскидиво пријатељство и дугогодишње спортско дружење земљака како на Грмечу (Дабар, Лушци Паланка) тако и у Старој Пазови и у Житишту.

Након такмичарског дијела дружење је настављено уз вечеру и музику.

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар