Одржан Хуманитарни турнир Играј за Космет у Бусијама

Хуманитарни турнир „Играј за Космет“ одржан је по четврту пут у Бусијама, 10. октобра. У кафићу Поко Локо окупили су се сви они који су желели да помогну вишечлане српске породице на Косову и Метохији, а догађај је уприличиo Зоран Миочиновић са Бусија, који је део  хуманитарна организација Сви за Космет из Београда, којој је ово био 78. турнир по реду.

Такмичење је организовано у две дисциплине, стоном фудбалу и пикаду.

 

Учествовало је 14 екипа у стоном фудбалу, а прва три места заузели су: Алко мацани, РСК и Оштарица. У пикаду је најбољи био Милан Влачић, друго место је заузео Дражен Тишма, а треће Михаило Ђумић.

 

Догађај је улепшао наступ певачке групе КУД Ћирило и Методије, која је извела неколико пригодних песама.

 

Након спортског дела догађаја и додељених медаља и пехара, одржана је хуманитарна журка, на којој су наступили и Срђан Русић и Синиша Везмар.

Резултат овог догађаја је прикупљених 72.000 динара, а очекују се и додатне донације.

Истом приликом продаване су и мајице „Семе“, а приход од 14.000 динара је намењен манастиру Брњак код Зубиног Потока. Ова акција је у току, па сви заинтересовани могу да се јаве организацији и поруче своју мајицу. Већ је пола милиона динара уплаћено за помоћ поменутом манастиру.

ХО Сви за Космет организује турнир „Играј за Космет“ трећу сезону и то са великим успехом. Акцији су се одазвали многобројни градови широм Србије, али и Скопље, Подгорица, Бањалука, Бијељина, Брчко, Негославци.

Више информација о самој организацији, која већ 12 година организује хуманитарна поклоничка путовања на Косово и Метохију, али и велике акције прукупљања школског прибора, новогодишњих пакетића, као и помоћи за Народне кухиње Мајка девет Јуховића, уз благослов патријарха Иринеја и владике Теодосија, потражите на сајту http://www.szkizvestaji.info, на ФБ страници „Путовња на Косовои Метохију“, као и на Инстаграму @svizakosmet.

Сви који желе да помогну то могу да учине и слањем СМС-а на број 4030, тако што ће укуцати 1. Цена поруке је 100 динара.

Напишите коментар