АКТУЕЛНО:
F1

Одржана изборна Скупштина Завичајног удружења Змијање из Каћа; На крају Скупштине предсједник народног покрета Динара Дрина Дунав Томислав Бокан изазвао инцидент

Завичајно удружење грађана Змијање из Каћа (Нови Сад) одржало је у петак 25. децембра 2015. године  у ресторану   Оморика у Каћу изборну Скупштину. Присутнима се обратио досадашњи предсједник Удружења Томислав Николић  који је говорио о активностима удружења од оснивања прије 10 година. Посебно је истакнута чињеница да је завршена изградња Етно куће Змијањаца у Каћу  која ће допринијети очувању и његовању традиције и обичаја тога краја у западном дијелу Републике Српске.

Чланови Скупштине су након дискусије усвојили Извјештај о раду Управног одбора и Извјештај Надзорног одбора.  Затим се приступило избору предсједника Удружења, предсједника и чланова Управног одбора и предсједника и чланова Надзорног одбора. За новог предсједника Удружења изабран је Ђорђе Пантелић а за почасног предсједника Удружења, због својих заслуга, досадашњи предсједник Томислав Николић. Заслужним појединицима уручене се плакете и дипломе за њихову конкретну помоћ и подршку реализацији постављених циљева и задатака удружења, прије свега у изградњи  Етно куће. Након  званичног дијела започело је неформално дружење.

Присутним учесниицма научног скупа обратиo се, између осталих, замјеник предсједника Одбора за дијапосру и Србе у региону и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.  Линта је присутне упознао са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона.  Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло  у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине.

На крају дружења десио се нежељени инцидент. Наиме, након завршеног званичног дијела на неформално дружење  дошао је предсједник Народног покрета Динара Дрина Дунав Томислав Бокан. С њим је дошло неколико његових сарадника. Томислав Бокан је добио прилику да се обрати присутним делегатима а затим је добио плакету од досадашњег предсједника Завичајног удружења грађана Змијање Томислава Николића за допринос изградњи Етно куће.  Када је народни посланик Миодраг Линта кренуо кући Томислав Бокан је  са својим сарадницима устао од стола и на излазу из ресторана вербално напао Томислава Николића из разлога што је позвао Миодрага Линту на скупштину Удружења. Претходно је поцијепао добијену плакету и тиме најдубље увриједио чланове Удружења. Томислав Бокан  је користио вулгарне ријечи према Томилсаву Николићу и покушао да се чак физички обрачуна с њим. Током инцидента Томислав Бокан је називао Миодрага Линту издајником српског народа. Очигледно је да је Томислав Бокан постао нервозан због чињенице да Савез Срба из региона на челу са Миодрагом Линтом својим искреним и поштеним односом добија симпатије грађана Новог Сада који су родом и поријеклом са подручја данашње Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)
[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“1211″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1451237749373″]

 

Нема коментара

Напишите коментар