F1

Одржана редовна Скупштина Удружења пензионера из Хрватске

Удружење пензионера из Хрватске одржало је у понедјељак 21. децембра 2015. године у просторијама Управе за дијаспору и Србе у региону у Београду редовну годишњу Скупштину. Присутнима се обратио предсједник Удружења Јован Каблар који је говорио о активностима удружења у текућој години.  Чланови Скупштине су након дискусије усвојили Извјештај о раду Управног одбора, Извјештај Надзорног одбора и закључке. Један од закључака јесте да Удружење пензионера из Хрватске даје пуну подршку акцији евидентирања наше уништене, оштећене и отете имовине.  Након званичног дијела започело је неформално дружење.

Присутним учесницима научног скупа обратиo се, између осталих, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.  Линта је присутне упознао са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона.  Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло  у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине. Међу присутним гостима били су предсједник Коалиције удружења избјеглица Мале Шапић и адвокат и стручњак за питања сукцесије Радмила Никшић.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“1445″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1451450485856″]

Нема коментара

Напишите коментар