F1

ОДРЖАНА ШЕСТА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

У суботу 12. марта 2016. године у сали Културног центра Чукарица одржана је Шеста сједница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Удружење окупља Србе из Ливна и Ливањског поља, као и њихове потомке и све људе добре воље који су везани за овај крај. Скуп је благословио отац Мирко Јамеџија. Након усвајања дневног реда и избора чланова радних тијела, Скупштина је верификовала пријем у чланство нових 26 чланова, усвојила Годишњи извјештај о раду са финансијским извјештајем за 2015. годину, као и План рада за 2016. годину. У конструктивној атмосфери разговарало се о новим активностима које би могле допринијети бољем положају ливањских Срба, активнијем укључењу у рјешавање питања од интереса за живот српске заједнице, као и очување њихове имовине.

Скупштини је присуствовао, између осталих, и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини  Србије Миодраг Линта, који се обратио присутним делегатима са информацијама о покретању мјесечника Српско коло, као и о акцији евидентирања отете, уништене и оштећене имовине протјераних Срба  и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, БиХ и Словенији.  Линта је истакао да је веома важно да се акцији евидентирања одазове што већи број наших земљака јер ћемо бити у могућности  да се врши јачи притисак  на власти у региону да се покрене суштински и стални разговор о  рјешавању наших имовинских и бројних других проблема.

Након Скупштине, у ресторану Ваша трпеза настављено је дружење Ливњака, до касних вечерњих сати. Ливањско вече обиљежено је присним разговором земљака, уз дискретну музику и добро послужење. Била је то лијепа прилика да се послије много година сретну људи који се дуго нису видели. Овом приликом захваљујемо се власнику ресторана Владимиру Шуњки и особљу на љубазности.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2502″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1458061625543″]
Нема коментара

Напишите коментар