dani srpske u beogradu 1

У Београду организован свечани приjем поводом Дана Републике Српске и годишњице проглашења првог Устава Републике Српске

Представништво Републике Српске организовало је у недјељу 28. фебруара 2016. године у Старом двору у Београду свечани приjем поводом Дана Републике Српске и годишњице проглашења првог Устава Републике Српске. Свечаности су присуствoвали предсjедник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србиjе Tомислав Николић, патриjарх српски Иринеj, предсједници Скупштина Републике Српске и Србије Недељко Чубриловић и Маја Гојковић, министри у обје Владе, начелник Генералштаба Љубиша Диковић са сарадницима, представници дипломатског кора и угледне личности из света политике, привреде, науке, културе и уметности Србиjе и Републике Српске, представници бројних крајишких и херцеговачких удружења, као и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

Република Српска жели да њени грађани живе слободно и да се што више повеже са Србиjом, поручио jе на свечаном пријему предсjедник РС Mилорад Додик и рекао да вјеруjе у снагу Србиjе коjа се показуjе као регионални фактор мира и стабилности. Додик jе рекао да jе Српска показала да може да изађе jош jача упркос свим искушењима, jер jе у бити њеног постоjања жеља за слободом. Према његовим речима, позиви добровољцима да се придруже Исламскоj држави у Сириjи су слични оном из прогласа некадашњег лидера муслиманског народа у БиХ Aлиjе Изетбеговића и Република Српска jе настала због одбране српског народа. Додик jе захвалио Србиjи и Русиjи на помоћи у очувању Српске, истичући да jе Русиjа интервенисла у Савету безбедности да се не поништи оно што jе Српска добила.

Патриjарх српски Иринеj jе пожелио пуно успјеха Српскоj, уз благослов. „Веруjемо да ће правда Божиjа и људска омогућити да Српска опстане. Благослов божиjи и Српскоj и српском народу коjи тамо живи, у нади да ће их увек пратити. Нека живи Српска“, казао jе патријарх Иринеj. Директор Представништва РС у Србиjи Mлађен Цицовић jе казао да ће сви гости приjема добити на поклон књигу о Републици Српскоj и изворни текст Деjтонског мировног споразума. Tе публикациjе штампане су на српском и енглеском jезику.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2371″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1456769581912″]
Нема коментара

Напишите коментар