F1

Одржана сједница Извршног одбора Завичајног клуба Кордунаша

Сједница Извршног одбора Завичајног клуба Кордунаша одржана  је у понедјељак 28. децембра 2015. године.  Предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула поднио је исцрпан извјештај о активностима током 2015. године.  Једна од активности била је организација посјете Ногоментог клуба „Петрова Гора“ из Војнића Србији у сарадњи са народним послаником Миодрагом Линтом.  Најзначајни пројекат Завичајног клуба Кордунаша јесте Монографија о Кордуну  на чијем писању  су агажовани  научници Института за новију историју.  Затим су усвојене одлуке да се  организује  тзв. Зелена ноћ (посвећена НК „Петрова Гора“) и Вече Кордунаша. Такође, Извршни одбор је донио одлуку да даје пуну подршку акцији евидентирања наше уништене, оштећене и отете имовине. Након званичног дијела организовано  је неформално дружење.

Присутним члановима Извршног одбора Завичајног клуба Кордунаша обратиo се замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.  Линта је присутне упознао са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона.  Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло  у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине. Међу присутима је био предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“1461″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1451496900916″]
Нема коментара

Напишите коментар