Одржани први сусрети српских мањинских већа Осјечко-барањске жупаније

Чланови општинских и градских већа Осјечко-барањске жупаније састали су се уз угодно дружење у суботу 23. септембра на фишијади.

У Барањској српској кући у Белом Манастиру 23. септембра у организацији Већа српске националне мањине Осјечко-барањске жупаније одржани су први сусрети мањинских већа поменуте жупаније, у оквиру којих је организована фишијада. Сусрету се одазвало 14 екипа општинских и градских мањинских већа, а скувано је укупно 16 котлића фиш паприкаша.

На овом дружењу умеће кувања традиционалног јела показали су фиш мајстори који су се окупили на иницијативу садашњег руководства Већа српске националне мањине Осјечко-барањске жупаније, предвођених председником Зораном Милошевићем, а све то с циљем бољег међусобног повезивања и успостављања будуће сарадње.

Фишијада није била такмичарског карактера, а кували су представници већа из Поповца (Поповац и Кнежево), Дарде, Јагодњака, Болмана, Белог Манастира, Кнежевих Винограда, Осијека (Тења и Клиса), Шодоловаца, Виљева, Кошке, као и жупанијског већа. Организатори су свим учесницима уручили захвалнице за учествовање, а посебна захвала за помоћ у организацији овога сусрета исказана је Општини Јагодњак и њеним радницима комуналног предузећа Гмајна, као и Српском народном већу које је логистички и финансијски помогло овај догађај.

Укупно је било присутно 120 учесника, међу којима и бројни политички представници српског народа са овога подручја. На крају дружења организатори су се још једном захвалили свима на доласку и пожелели да се ово дружење организује и следеће године.

Преузето са: СРБИ.хр

Нема коментара

Напишите коментар