АКТУЕЛНО:

Oдржано седмо по реду Крајишко вече у Врбасу

Удружење Крајишника Крајина Врбас је одржало своје седмо по реду традиционално Крајишко вече 14. aприла  у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу гдје је било присутно преко 200 гостију. Учесници програма били су: КУД Јањ Стројице- Шипово из Републике Српскe које се представило са играма из Босанске Крајине и најбоља женска изворно-пјевачка група у Р. Српској „Планинке са Пала“.

У забавном дјелу програма учествовали су Ројал-Бенд из Р. Српске као и пјевачи Бране Паић и Ранко Станић-Џими. Госте су поздравили Горан Николаш који се осврнуо на рад удружења у протеклих седам година истичући да нас је окупила љубав према Крајини и завичају и да не дамо забораву нашу традицију и културу и да знамо гдје су нам коријени. Такођер госте и учеснике поздравио је и предсједник општине Врбас Милан Глушац и отац Далибор Купусовић.

Вечери су присуствовали представници неколико Завичајних удружења у АП Војводини као и побратимско Удружење „Подгрмеч“ из Житишта. У знак захвалности на сарадњи домаћини су гостима КУД-у „Јањ Стројице“ и жeнској пjевачкој групи „Планинке са Пала“ поклонили умјетничке слике а потом су се гости захвалили и позвали Удружење Крајина-Врбас да учествује на њиховим манифестацијама на Палама и у Стројицама у jуну и jулу мјесецу ове године.

Играло се и пјевало до раних јутарњих часова. Важно је истаћи да је вечери присуствовала и породица Тинтор која живи у Француској а родом са Баније. Захвалност од стране организатора упућена је свима присутнима, посебно спонзорима а понајвише oпштини Врбас.

Текст: Горан Николаш

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар