Оскрнављен споменик српским жртвама на Гаравицама код Бихаћа

Споменик у спомен подручју на Гаравицама код Бихаћа, подигнут у знак сјећања на српске жртве које су усташе убиле током Другог свјетског рата, оскрнављен је, објавило је Удружење Јадовно 1941.

Како су навели, уз споменик је направљено импровизовано склониште за псе.

– Недавно скрнављење споменика српским жртвама на Гаравицама код Бихаћа је апсолутно нељудско и антицивилизацијско и о свему ће бити упознато руководство Републике Српске, рекао је Небојша Куштриновић, предсједник Одбора „Гаравице 1941“, задуженог за обиљежавање сјећања на страдања више од 12.000 Срба у Бихаћу у Другом свјетском рату.

Куштриновић је нагласио да је, невјероватно, да је послије свега уз споменик направљено импровизовано склониште за псе.

Он је најавио да ће сутра о свему информисати предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједавајућу и српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић, те предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића са циљем да се нешто предузме да се овакве нељудске ствари не дешавају.

– Преко Епархије бихаћко-петровачке информисаћемо и власт Унско-санског кантона о овом нељудском дјелу. Јер то што се десило јесте антицивилизацијски, с обзиром на то да се ради о споменику и гробовима невиних људи страдалих од усташке руке и фашизма – рекао је Куштриновић.

Преузето: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар