Патријарх Иринеј: Пребијање епископа Методија је чин фашизма каквог нема у Европи, власти да престану са терором

Српски патријарх захтијева да из затвора одмах и неизоставно буду ослобођени народни посланици, политички представници српског православног народа у Црној Гори.

Патријарх Иринеј позива државне власти Црне Горе, посебно припаднике Министарства унутрашњих послова, да „одмах престану са бруталним терором над Српском Православном Црквом, њеним свештенством и вјерним народом“, саопштено је из кабинета патријарха.

– Нељудско пребијање викарног Епископа диоклијског г. Методија, свештеникâ и српских православних вјерника, само зато што су Срби и што су православне вјере, чин је незабиљежен у Европи од пада фашизма и престанка бољшевичког терора – наводи се у саопштењу поводом усвајања спорног закона о вјероисповести и инцидената у скупштини Црне Горе, преноси РТС.

Српски патријарх захтијева да из затвора одмах и неизоставно буду ослобођени народни посланици, политички представници српског православног народа у Црној Гори, као и сви други који су ухапшени јуче и данас због „одбране својих светиња од државног терора и отимачине“, саопштила је СПЦ .

У саопштењу се истиче да патријарх Иринеј „упућује молитве Господу да уразуми људе који воде Црну Гору да прекину са насиљем и отимањем црквене имовине и пружа пуну подршку архијерејима, свештенству, монаштву и вјернима Српске Православне Цркве да се на сваком мјесту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране Српске Православне Цркве“.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар