АКТУЕЛНО:

Павлов осмијех живи у његовом парку у Блоку Б – Сремска Митровица

Дјечак Павле Моро из Сремске Митровице се храбро борио против тумора на мозгу, али је изгубио битку 20. марта.

Како је за Српско коло рекао Драган Божић Савјет МЗ Блок Б покренуо је иницијативу да се чува сјећање на малог Павла  тако што ће парк у њиховој мјесној заједници понијети његово име. Ова МЗ се борила и у прикупљању новчаних средстава потребних за Павла, о чему смо писали у нашем листу.

У парку се постављају нове клупе, реквизити за дјецу, а у склопу парка биће и теретана на отвореном.

Војислав Крстић је осликао Павлов мурал на иницијативу предсједника МЗ Блок Б Драгана Божића и новинара Стеве Лапчевића.

Како нам је Божић рекао, Павле је ујединио Митровчане и подјсетио их на праве животне вриједности.

– Борили смо се за Павла, на многим нашим манифестацијама прикупљали средства. Када сам га упознао заволио сам га као рођено дијете. Павле је био весео дјечак, насмијан и када му је било најтеже. И сада ће његов осмијех обасјавати наш парк и све малишане који се буду играли у њему.

И једна Митровачка манифестација ће носити Павлово име, од 12. до 13. септембра одржаће се 8. Павлове игре – Дјечји дан . На дан отварања игара биће и свечано отворен Павлов парк. Ова манифестација ће сваке године бити хуманитарног карактера те ће се скупљати средства за дјецу којој су потребна, обољелу или у тешком материјалном стању.

Павлови родитељи су пружили подршку  МЗ Блок Б, с једне стране тужни што Павла више нема, а са друге срећни што ће кроз парк да живи успомена на Павла.

Новинар Српскг кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар