ПОБЕГЛА У КОЛОНИ ИЗ КНИНА, А САДА ЈЕ ВИЦЕШАМПИОНКА ЕВРОПЕ: Марија Вуковић У СУЗАМА прославила сребро у Минхену

Црногорска атлетичарка Марија Вуковић освојила је сребрну медаљу на ЕП у Минхену, испред српске такмичарке Ангелине Топић која је бронзом ушла у историју српске „краљице спортова“ као најмлађа која се са континенталног шампионата враћа са одличјем.

Злато је припало Украјинки Јарослави Махучих, која се зауставила на 1,95 метара, исто као и сребрна Марија Вуковић из Црне Горе.

Украјинка је до злата стигла захваљујући мањем броју покушаја, тачније Црногорка је два пута обарала лествицу на 1,93 метра, док је Украјинка ту висину прескочила из првог покушаја.

Сребро је било Маријино, а она га је прославила у сузама. Црногорска атлетичарка није крила емоције после великог успеха.

Девојка из Книна је показала да се налази у сјајној форми, а у све медаље уткана је тешка животна прича.

После Олује је избегла у Црну Гору са само три године, а о тешким животним тренуцима причала је Маријина сестра, кошаркашица Јована Вуковић у интервјуу за „кошарка24.рс“.

„Рођена сам у Книну 1993. године. Мама и тата су из Книна, било је ратно стање, уследила је акција „Олуја“, и ми смо се нашли у Београду. Ту сам као беба оперисала трећи бубрег. Кратко смо боравили у Ваљеву. Тата је добио посао на Цетињу у штампарији, па смо нас четворо, родитељи, сестра и ја дошли у Црну Гору где смо одрасли. До 2. разреда средње школе смо били ту, а затим смо се сестра и ја преселиле у Бар. Сестра због услова у свом спорту, а ја због сестре. Ту је и почела моја прича са кошарком“, открила је недавно Маријина сестра Јована.

(Курир спорт)

Нема коментара

Напишите коментар