„Побједа Српске“ из пера Милорада Додика

У понедјељак 23. октобра 2017. године на штанду Републике Српске промовисана је књига „Побједа Српске“ предсједника Републике Милорада Додика, у којој су сабрани његови говори. Ова књига представља путоказ куда Српска треба да иде у будућности, рекао је Милан Љепојевић на промоцији. Он је рекао да је главна порука књиге да без српске државе нема слободе за српски народ и да се Србима да су имали државу, не би догодио ни Јасеновац, нити Јадовно, као ни друга бројна стратишта.

Kњига „Побједа Српске“ показуе да све што вриједи треба записати да би остало сачувано.– Отишао сам код предсједника Српске Додика негдје у марту док је књига још била у рукопису, а он је, читајући забиљешке, рекао да је доста онога што је говорио у кампањи у септембру претходне године већ заборавио, а да се тога вриједи подсјетити и то поновити – навео је Љепојевић.

Он је најавио да ће након Београда књига „Побједа Српске“ бити представљена у Требињу и Бечу, а да је крајњи циљ издавача „Независних новина“ из Бањалуке да дође до руке сваког грађанина Српске. Љепојевић је поновио да ће књига у перспективи бити преведена на неки од свјетских језика и нагласио да је у књизи „Побједа Српске“ само сегмент оног што је предсједник Српске рекао и урадио, а, како је оцијенио, урадио је и даље ради много.

Директор Представништва Републике Српске у Беграду Млађен Цицовић рекао је да говори предсједника Српске нису били само за добијање политичких поена, већ су резултат концепције чији је циљ очување Републике Српске у оквиру Дејтонског мировног споразума. „У свим говорима као рефрен се понавља порука да је Српска за очување слова, а не духа Дејтона“, рекао је Цицовић.

Током промоције, којој су присуствовали бројни академици, књижевници и личности из културног и јавног живота Србије и Републике Српске, прочитан је један од говора предсједника Додика у ком је он поручио да је посебно поносан јер је грађанима Републике Српске враћено достојанство.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“12716″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1509279012392″]
Нема коментара

Напишите коментар