Покренута иницијатива уређења локалитета „Мехино стање“ и уврштавања у националне споменике

У кабинету опћинског начелника Фикрета Абдића, у петак, 17. маја боравила је делегација из Кордуна са иницијативом уређења спомен обиљежја „Мехино стање“. Том приликом представљен је идејни пројекат и разговарано о будућим смјеровима који би требали бити подузети око завршетка овог питања и уврштавања спомен обиљежја у националне споменике. Савјетник опћинског начелника, Ервин Абдић истакнуо је да ће Опћина дати пуну подршку у овој иницијативи и уврштавања спомен обиљежја у националне споменике, јер је то најмање што се може учинити према свим жртвама, без обзира на период…

Предсједник Завичајног клуба Кордунаша, Слободан Шарац изразио је задовољство исходом данашњег састанка и изразио наду да ће пројект бити успјешно окончан. Радује га чињеница да је иницијатива уређења цијелог комплекса добила подршку начелника Абдића. Идејни пројекат је завршен, а оно што предстоји јесте утврђивање административно-правних основа за будуће дјеловање….

На локалитету „Мехино стање“ које се налази на подручју опћине Велика Кладуша у непосредној близини границе са Р Хрватском, дошло је до великог страдања српског народа у ИИ Свјетском рату. Почетком аугуста 1941. године живот је изгубило више од 4.000 цивила српске националности.

Извор: Радио Велика Кладуша

Нема коментара

Напишите коментар