Помен српском јунаку пуковнику Милану Јовићу

У Доњој Трнови код Угљевика данас је служен помен хероју одбрамбено-отаџбинског рата пуковнику Војске Републике Српске /ВРС/ Милану Јовићу који је погинуо 9. фебруара прије 28 година.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да је пуковник Јовић истински јунак одбрамбено-отаџбинског рата који је увијек био испред својих војника са командом – за мном.

„Пуковника Јовића рат је затекао у Словенији, а након ратних дејстава у Хрватској дошао је у родни крај да помогне Војсци Републике Српске, гдје ступа на мјесто команданта Прве мајевичке бригаде коју је направио једном од најбољих бригада“, рекао је Маринковић новинарима.

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је пуковник Јовић јунак цјелокупног подмајевичког краја и Републике Српске.

„Сјећамо се свих јунака који су живот положили за опстанак српског народа на овим просторима и то је наша дужност и обавеза, јер народ који поштује своје најбоље синове има и будућност“, рекао је Перић.

На гробљу Гај, гдје је сахрањен пуковник Јовић, почаст су одали чланови породице, некадашњи саборци и пријатељи.

Претходно је положено цвијеће и на споменик 18 погинулих бораца и шест цивилних жртава рата у Доњој Трнови.

Пуковник Милан Јовић погинуо је 9. фебруара 1993. године у селу Билалићи, гдје је предводећи своје борце пао покошен рафалом надомак муслиманског упоришта Теочак.

Постхумно је одликован Орденом Немањића.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар