Помозите Василију слањем поруке 762 на 3030

Нашој редакцији се јавила Ђурђица Урошевић (рођена Заилац) родом из Пакраца (Западна Славонија) како бисмо објавили њен апел за помоћ Василију, њеном сину. Василију је потребна новчана помоћ за трошкове терапије, пута и боравка у Русији. Њен апел преносимо у цијелости.

„Драги пријатељи, познаници, добротвори…

Васкршњим поздравом Мир Божји, Христос васкрсе до Свете Тројице!

Прије свега желим да вам захвалим што сте нас двоје не само одржали у животу него и вратили из велике дубине понора у који смо потонули на само милиметар од смрти… а драги Бог вас све послао да нас подржите, оснажите, помогнете у овој нашој несвакидашњој борби.

Када је мој син Василије пао са 15 м висине на Светог Илију 2. 8. 2019. мислила сам да је ту крај мојој борби и читав мој свијет као да се распао у милион несастављивих дијелова…а онда ме нешто тргло и прво завапих у Ургентном центру Светом Василију Острошком са ријечима да знам и да му верујем да ће га мог сина спасити и вратити у живот.

Никоме не могу описати какви су то били тешки дани, љекари говоре умреће, а једна мајка 9 љекара убјеђује да ће живјети.

Драги људи, нисам знала да једна обична жена може сама против мишљења толиких медицинских стручњака.

Али Бог је увијек на страни мајке и њеним сузама и молитвама увијек се смилује… То сада необориво знам!!!!

И сада желим да вам кажем, посебно мајкама и будућим мајкама да никад не посустају у борби и молитви.

Кад Василије каже: „Мама, одакле ти воља и снага толика?!“. Мој одговор је: „Од велике љубави према Богу и теби који си мамин најљепши и највећи дар од Бога…а дар се чува“.

Тако у борби стигли смо до 9. операције по реду (а треће матичним ћелијама) која треба да се обави половином маја.

Захваљујући вама дивним и предивним људима добре воље и срца пуних љубави и саосјећања сакупили смо средства 6000 евра за ту операцију.

Али само за мјесец дана послије тога (18. 6) треба да сакупимо 18 000 евра за одлазак у Русију на 13 дана у Уфу ради наставка лијечења Василија течношћу алопланта која за разлику од матичних ћелија које дјелују по цијелом тијелу, алоплант дјелује убризгавањем течности из ињекције у само мјесто озљеде кичмене мождине, а то значи у први Тх плућни пршљен гдје испуњава празнину око хематома у кичменој мождини, тј. регенерише је.

Убризгавањем течности алопланта директно у Василијеву кичмену мождину у предијелу првог плућног пршљена враћа се осјетљивост тијела, и (јер још увијек не осјећа тијело нити има контролу над сфинктерима) ублажавање стазама те побољшања провођења нервних импулса кроз кичмену мождину.

Та операција треба да се уради у периоду од 13 дана у Уфи уз стални надзор и интервенције љекара. Убризгавањем течности алопланта највише са 7 ињекција.

У цијену од 18.000 евра сем лијечења  укључена је цијена лета авионом. За двије особе повратна авио карта је 6.000 евра као и храна и смјештај за 13 дана.

Ми ово нећемо моћи без свих вас добри људи.

Рок је кратак. Одлази се 18. 6.

Једино уз вас можемо успјети.

А срећа је сваким даном све ближа захваљујући вама и до сада.

Молимо вас помозите нам да срећу ухватимо чврсто за руке да нам не измакне.

Хвала вам свима за све.

Молимо вас и даље да нас подржите и не оставите…

Апелима, молитвама, савјетима, уплатама….

Ми смо и даље  762 на 3030″

За додатне информације можете се јавити на телефон 062/839 6597

 

Нема коментара

Напишите коментар