АКТУЕЛНО:

Породица Кондић из Качарева изгубила кућу у пожару – Помозимо да Јана и Ивона опет имају кров над главом

Породици Кондић, поријеклом из Санског Моста, 28. јануара изгорјела је кућа у мјесту Качарево на подручју Панчева. У великој ватреној стихији за само 20 минута су изгубили све, кров над главом, на тавану су држали храну за стоку, а изгорјели су и производи њиховог газдинства сланина и суво месо од мангулице.

Посјетивши ову вриједну породицу Дејана Кондића, његове родитеље, супругу Снежану и двије ћерке од Јану (8) и Ивону (5), увјерили смо се каква их је несрећа дочекала. Али нису клонули духом, док чекају помоћ Града Панчева која им је обећана, сами су окрчили унутрашњост куће и кренули у обнову.

Оно што их такође забрињава је недостатак хране за стоку, храна им је такође изгорјела.

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта посјетио је породицу Кондић у пратњи својих сарадника, предсједника МЗ Качарево Бранка Бокуна, његове сараднице Зоре Чубрић, oдборника Милорада Ђурице и Неле Савић из УГ Волонтери Качарево.

Линта је саопштио породици Кондић да је упутио писма предсједнику Покрајинске владе Игору Мировићу и градоначелнику Панчева Александру Стевановићу и замолио их да одобре средства за помоћ у обнови куће. Такође, он се обратио Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство са молбом за помоћ у храни за стоку.

УГ Волонтери Качарева су покренули акцију и прикупљају помоћ за породицу Кондић.

Позивамо све људе добре воље да се укључе у ацију како би дјевојчице имале поново кров над главом.

Прималац: Удружење грађана Волонтери Качарева

Маршала Тита 37 Качарево

Сврха уплате: Помоћ за породицу Кондић

Динарски рачун: 340-11027798-35

Девизни рачун: 340-10079541-87

Swift Gibars22

Текст и фото: Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар