Порушени гробови на Косову и Метохији: Ново мучеништво нашег народа

„Сцене порушених гробова са Косова и Метохије сведочанство су и нечијег срама, али и новог мучеништва нашег народа у послератном периоду када су многа гробља вандалски оскрнављена. Ове слике говоре саме за себе“, написао је игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић

Данас смо се молитвено опростили од нашег драгог владике Атанасија, али смо и обележили задушницама сећање на све наше покојне. Сцене порушених гробова са Косова и Метохије сведочанство су и нечијег срама, али и новог мучеништва нашег народа у послератном периоду када су многа гробља вандалски оскрнављена. Ове слике говоре саме за себе„, написао је игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић.

Према његовим ријечима, рат против мртвих никоме ниије донео ни добра ни берићета, па неће ни онима који стоје иза ових недела.

Наше је да опростимо онима који чине што не знају и чега нису свесни, а њихово је да се добро замисле да ли је то пут који води у будућност. Нашем народу ово је подсетник не да се обесхрабри, већ да све порушено обновимо и покажемо да и живи и упокојени остајемо и опстајемо на нашем Косову и Метохији. То је наша обавеза и према блажено-почившим митрополиту Амфилохију и Епископу Атанасију који су сва та гробља молитвено окадили и обишли, помажући најпре бившем еп. Артемију, а потом и садашњем Епископу рашко-призренском Теодосију који са својим народом наставља да носи крст сведочења Христа победитеља смрти и сваког страдања„, написао је игуман Сава.

Преузето са: Ин4С

Нема коментара

Напишите коментар