Потписан уговор са добављачима грађевинског материјала за 302 избјегличке породице из Београда

Средином децембра коначно је потписан уговор са добављачима грађевинског материјала за 302 избјегличке породице са подручја Града Београда. На тај начин завршена је вишегодишња агонија избјегличких породица које ће ускоро дочекати дан да се уселе у своје стамбене објекте или да их заврше. У најскорије вријеме 302 избјегличке породице ће бити контактиране од стране добављача да се договоре о преузимању грађевинског материјала. На основу добијених информација добављачи ће организовати испоруку тј. реализаицју уговором преузетих обавеза.

Желимо да подсјетимо јавност да је вођена тешка борба да би дочекали тренутак да се потпише уговор са добављачима грађевинског материјала за 302 избјегличке породице са подручја Града Београда. Наиме, у Предсједништву Србије је 1. октобра, на молбу народног посланика Миодрага Линте, одржан састанак са шефом кабинета Предсједника Србије Ивицом Којићем. Састанак је одржан уз пуну сагласност Предсједника Александра Вучића поводом чињенице да 302 избјегличке породице са подручја Града Београда до тада нису добиле грађевински материјал да заврше своје куће иако су изабране путем јавног позива још почетком 2017. године . На састанку је, поред Ивице Којића и Миодрага Линте, присустовало 20-так представника породица.

Линта је на наведеном састанаку упознао Којића да су средства за куповину грађевинског материјала обезбеђена на Скупштини донатора кроз Регионални стамбени програм још децембра 2013. године. Такође, он је нагласио да су 302 избјегличке породице требале да грађевински материјал добију још 2015. године да су Комесаријат за избјеглице и ЈУП свој посао радили професионално и одговорно. Линта је посебно истакао да је пропадањем и поништавањем двије јавне набавке везано за избор добављача послата лоша порука донаторима да Србија није способна да реализује Регионални стамбени програм. . Главни захтјев избјегличких породица је био када ће и да ли ће коначно добити грађевински материјал.

Ивица Којић је на крају састанка присутнима рекао да ће комесар Цуцић и директор Катуца сносити одговорност и пренио јасну поруку Предсједника Вучића да лично гарантује да ће проблем 302 избјегличке породице везано за добијање грађевинског материјала бити рјешен до 15. децембра ове године.

Захваљујемо се Предсједнику Вучићу јер су ЈУП и Комесаријат за избјеглице овај пут успјешно спровели јавну набавку грађевинског материјала, за разлику од прве двије јавне набавке, и то још по скраћеној процедури. Порука је јасна: када постоји искрена и добра воља или снажан притисак виших власти проблеми протјераних Срба се рјешавају јавно, брзо и ефикасно. У случају да буде било каквих проблема око испоруке грађевинског материјала позивамо 302 избјегличке породице да се обрате Савезу Срба из региона и народном посланику Миодрагу Линти.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар