Потписана изјава о непристајању на кршење Дејтонског споразума

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, некадашњи предсједници парламента Српске и предсједавајући оба дома Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске потписали су данас у Бањалуци изјаву о непристајању на кршење Општег оквирног споразума за мир у БиХ и одбрани демократских вриједности и начела парламентаризма у БиХ.

Чубриловић је рекао да су потписници изјаве забринути за актуелне политичке процесе у БиХ.

Он је подсјетио да су наметнути закони високих представника и пренос надлежности на ниво БиХ били мимо Устава.

– Одговорност за ово сносе поједини представници такозване међународне заједнице у БиХ. Процесима и активностима о којима је ријеч нарушава се уставно уређење у БиХ и онемогућава успостављање правног система адекватног уставном уређењу – истакао је Чубриловић.

Члан Колегијума Дома народа ПС БиХ Никола Шпирић нагласио је да је БиХ од потписивања Дејтонског споразума до сада политички полигон на коме је вршено правно насиље.

Некадашњи члан Колегијума Дома народа ПС БиХ Огњен Тадић рекао је да су политички представаници српског народа свјесни чињенице да је мијешање странаца у односе у БиХ штетно.

Изјаву су потписали и Небојша Радмановић, Душан Стојичић, Сташа Кошарац, Драган Калинић, Петар Ђокић, Душанка Мајкић, Борислав Паравац, Жељко Мирјанић, Слободан Бијелић и Момир Тошић.

Преузето са: РТРС

 

Нема коментара

Напишите коментар