АКТУЕЛНО:

Промовисане двије књиге Душанке Котур Угрица у Козарској Дубици

На платоу испред средњошколског центра у Козарској Дубици синоћ су представљене књиге Душанке  Котур Угрица „ Као мелем на рану“ и „Загонетна соба“. О овим књигама и стваралачком књижевном раду Угрице говорио је професор књижевности Далибор Миросав  који је истакао да су ова дјела пуна детаља из живота наших људи у туђини и да тако аутор предочава различитост менталитета тамо и овдје.
„Оно што је нама несхватљиво њима тамо у туђини је нормално. Посебно су ми се дојмиле приче из књиге „Као мелем на рану“ гдје је Угрица описала  дједа Саву, крајишког горштака чија мудрост плијени појавом, простом сељачком нарацијом мудрушћу и чувањем  народне традиције и обичаја , нагласио је Миросав.

Миросав је додао да је „Загонетна соба“ роман који нам предочава збивања у једној  породици интелектуалаца у једној од западних земаља у коју долази медицинска сестра из ових крајева  за његу дементног домаћина. Временом она открива сву сурову реалност неког другог њој непознатог свијета. Аутор маниром  врсног писца води радњу романа ка распелту и одгонетци свих тајновитих радњи ове породице, навео је Мирослав на представљању књиге.

На представљању првенаца дјела овог аутора истакнуто је да је Угрица успјела за само годину дана да их објави што је прави стваралачки и књижевни подвиг.

Угрица је рекла да је срећна што је баш у Козарској  Дубици први пут промовисала своја дјела која су годинама чекала неко вријеме за објављивање у њеним забиљешкама. Она се захвалила  организацији младих из Козарске Дубице који су све учинили да припреме  ово књижевно вече и дружење са читалачком публиком.
Као гости аутора књига на промоцији  о Угрициним књигама су говорили писци Срето  Вучковић  , Милка Кајганић и Радоје Тасић.

В.В

Нема коментара

Напишите коментар