АКТУЕЛНО:

Пропагандна акција СДА и Меморијалног центра Сребреница

Организација старјешина Војске Републике Српске саопштила је да су брутални напади и неаргументоване оптужбе на рачун премијера Српске Радована Вишковића пропагандна акција Меморијалног центра Сребреница и руководства СДА на челу са Бакиром Изетбеговићем којима смета успјех Српске, њена спољна и унутрашња политика, па измишљају афере против српских руководилаца.

Из ове организације наглашавају да је несхватљиво да бошњачкој страни до те мјере сметају успјешни људи попут премијера Српске Радована Вишковића, па измишљају његову одговорност за ратни злочин, а све своје кадрове, починиоце ратних злочина снажно подржавају и постављају на кључне функције настојећи посредством њих остварити ратне циљеве, које нису остварили током рата.

„Познато је да је бошњачки члан Предсједништва Шефик Џаферовић, умјесто кривичне одговорности за масовне злочине над Србима у Зеници и подршке муџахединима, давно требао бити судски процесуиран. Други бошњачки члан Жељко Комшић, носилац златног љиљана за убијање Срба сада дијели лекције о правди и поштењу“, наводи се у саопштењу.

Из Организације старјешина Војске Српске указују да је слично и са министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем за кога је већ покренут кривични поступак, али да то не смета СДА да буде њихов незамјенљив кадар за највише функције у БиХ.

Старјешине Војске Републике Српске осуђују овакво двојно понашање политичких структура БиХ које издижу своје ратне кадрове, упркос ратним злочинима, на највише функције, а истовремено оптужују представнике српског народа и свих који не мисле као СДА.

„Пружамо пуну подршку институцијама Српске и српским представницима у заједничким институцијама БиХ у одбрани Републике Српске и челних представника којима је народ дао повјерење на изборима. Очито је циљ овакве политике СДА криминализовати цијели народ, чему се морамо супротставити“, поручују из Организације старјешина Војске Српске.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар