Рајилић: Ослобађање Меркеза – неправда према Србима

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да је неприхватљива одлука Суда БиХ да правоснажно ослободи кривице ратног начелника Станице јавне безбједности у Горажду Ибру Меркеза за злочине над српским цивилима, те да би Српска требало да се ослободи надлежности овог суда.

– Ово је крајње неприхватљива одлука Суда БиХ којом је учињена неправда према српском народу – рекла је Рајилићева Срни.

Рајилићева каже да правосуђе БиХ годинама ради по принципу двоструких аршина, јер се Србима изричу максималне казне затвора, док се Бошњаци и Хрвати за иста кривична дјела осуђују на симболичне казне, а касније и ослобађају.

– Неприхватљиво, страшно и невјероватно да је Меркез, који је одговоран за силна недјела над српским народом у Горажду првостепено био осуђен на двије године затвора, а данас ослобођен – истакла је Рајилићева.

Рајилићева истиче да би власти Републике Српске требало да ураде све што је у њиховој моћи како би се Српска ослободила надлежности Суда БиХ.

Апелационо вијеће Суда БиХ данас је правоснажно ослободило Меркеза, који је првостепено осуђен на двије године затвора због незаконитог затварања и нечовјечног поступања према српским цивилима у Горажду 1992. године.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар