Ракочевић: Срби на Косову и Метохији доведени до зида

На сјеверу Косова и Метохије јутрос је мање тензије у односу на јуче, Срби који живе јужно већ су прошли кроз ово непријатно и понижавајуће искуство, односно одузимање докумената и таблица, рекао је за РТРС Живојин Ракочевић, предсједник Удружења новинара Србије.

Ракочевић је истакао да ова ситуација показује да ће се „за једно парче лима на аутомобилу укључити све свјетске силе“, односно да сваки пут када настане хаос на Косову и Метохији, дође до преговора, али да послије тих преговора, у које се укључе велике силе, Срби губе своја права.

Он је нагласио да су Срби на Косову и Метохији доведени до зида и да немају више шта да дају, јер, како је рекао, живе на минимуму људских права и свако ново одузимање било чега, чак и симболично, изазива нове напетости и могућност сукоба, што је јако лоше и фатално за овај простор.

– Ми смо у протеклих 20 година изгубили сва права и ово су посљедњи остаци онога што ми желимо – неку врсту слободе која припада нама, која није албанска – нагласио је Ракочевић.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар