Рогатица: Служен парастос за 290 погинулих бораца

У Рогатици је данас, поводом крсне славе и Дана општине – Преображења, служен парастос за 290 бораца са подручја ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Након парастоса руководство општине положило је вијенац испред Спомен-капеле погинулим борцима.

Предсједник Борачке организације Рогатица Мишо Соколовић рекао је да у овој општини и даље у потпуности није ријешен проблем стамбеног збрињавања демобилисаних бораца и њиховог запошљавања, док није завршена ни изградња више спомен-обиљежја.

Соколовић каже да је планирано да ове године на Месићима код Рогатице буде постављено спомен-обиљежје за седам погинулих бораца Војске Репубике Српске.

Манифестација „Преображењски дани“ одржава се од 12. до 19. августа поводом крсне славе и Дана општине – Преображења.

У оквиру ове вишедневне манифестације данас је отворен 36. меморијални шаховски турнир „Ратомир Рато Бркић“, на коме учествује 25 шахиста из Вишеграда, Чајнича, Прибоја, Фоче, Сокоца, Пала, Трнова и Источног Сарајева.

Предсједник Скупштине општине Рогатица Ђоко Раздољац рекао је да је општина покровитељ овог шаховског турнира, који се одржава од 1980. године.

Раздољац је честитао Шаховском клубу „Горски термаг“ из Рогатице улазак у Прву шаховску лигу Републике Српске.

У оквиру манифестације „Преображењски дани“ наредних дана биће одржан и мото-крос, који се бодује за првенство БиХ и Србије.

У току је „Турнир фудбалских нада“, који је почео прије два дана, на којем учествује око 700 дјеце различититих узрасних категорија из 60 клубова.

Преузето са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар