Сјећање на Милана Јелића – положени вијенци

Данас се навршило 14 година од смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Поводом годишњице смрти некадашњег предсједника Републике Српске, на градском гробљу у Модричи, у присуству породице, најближих сарадника и пријатеља, помен је служио владика зворничко-тузлански Фотије.

Након помена, на Јелићев гроб, осим породице, цвијеће су положили представници институција власти Републике Српске и општине Модрича.

Вијенац су, између осталих, положили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.

 

Премијер Српске каже да је прошло 14 година а да вријеме није ништа промијенило, само је потврдило да обиљежавање годишњице смрти Милана Јелића из године у годину све више показује какав је био човјек и колико се цијени његов допринос развоју Модриче и Републике Српске.

– Имам обавезу да да кажем да Милана, док је институција Републике Српске, никада нећемо заборавити. Убијеђен сам да Модрича не може заборавити лик и дјело Милана Јелића а његовој породици поручујем да увијек могу рачунати на подршку институција Српске – истакао је Вишковић.

Поводом годишњице смрти Јелића, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за Срну да је Јелић био изузетно добар предсједник, привредник, спортски радник, а прије свега велики човјек и патриота који никада неће, нити смије бити заборављен.

Милан Јелић преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

За свој рад добио је много престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво – на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар