АКТУЕЛНО:

СКАНДАЛ НА ББЦ! Британски јавни сервис упоредио СРБЕ СА НАЦИСТИМА – поменули и Републику Српску

Новинар Џереми Боуен изнео је низ скандалозних поређења која су без икаквих проблема емитована на британском јавном сервису.

Британски јавни сервис ББЦ изазвао је невиђени скандал када је објавио текст у ком је злочин у Сребреници упоређен са Холокаустом, а Република Српска са Трећим рајхом, што истовремено значи да су за Британце Срби исто што и нацисти.

– Као да и даље имате Трећи рајх и Гестапо који постоје након Холокауста. Сви кажу „хајде да преговарамо са њима“. Али, хајде да не преговарамо са онима који су починили најгоре злочине против човечности у овој земљи. Проблем је што Срби покушавају да легализују оно што је стечено ратним злочинима – рекао је за ББЦ Ћамил Дураковић, преносе Новости.

Скандалозни текст који је потписао Џереми Боуен такође обилује и нападима на српског члана Председништва БиХ Милорада Додика.

То није једини случај покушаја да се српски народ изједначи са нацистичким зликовцима. Тако је посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шемсудин Мехмедовић дао скандалозну изјаву у којој се опет дотакао Другог светског рата.

– Замислите ситуацију да су нацисти имали прилику да креирају међународне законе којима би сачували групације људи који су починили Холокауст – рекао је он.

Подсетимо, почетком марта 1943, на иницијативу немачких нациста и уз сарадњу усташких власти поглавника Анте Павелића формирана је “Ханџар дивизија”, састављена махом од муслиманских младића из данашње БиХ, која је починила велике злочине над српским становништвом. О томе, међутим, нема ни помена у тексту ББЦ.

intermagazin.rs
Нема коментара

Напишите коментар