Спортска опрема од Генералног конзулата и за Вутекс Слогу

Пре десетак дана нови генерални конзул Републике Србије у Вуковару Александар Накић покренуо је акцију донирања спортске опреме фудбалским клубовима на подручју две наијисточније жупаније.

Након боровске Слоге и трпињског Синђелића спортска опрема уручена је и фудбалском клубу Вутекс Слога из Вуковара.

– Наш клуб посетио је нови Генерални конзул Републике Србије у Вуковару Александар Накић и том приликом нам је уручио комплетну опрему и лопте који ће нам добро доћи у даљем раду нашег клуба. Ми смо једини градски клуб на територији Вуковарско-сремске жупаније који у својим редовима има припаднике српске националне мањине, а у задњих неколико година тешко нам је обезбедити било каква средства, поготово средства за опрему. На тај начин овај вид помоћи који смо данас добили изузетно је значајан због свих селекција које ми имамо – истакао је технички директор ФК Вутекс Слоге Ђорђе Лукић.

Играчима и члановима управе вуковарског клуба опрему је лично уручио генерални конзул.

– Данас смо овде на стадиону Вутекс Слоге донели једну гарнитуру дресова и лопте за тренинге као знак мале пажње и помоћи пријатеља из Србије. Ово није наша порва сарадња и први сусрет јер су фудбалери Вутекс Слоге боравили на Палићу на припремама четири дана крајем јануара одакле су се вратили препуни утисака и надам се спремни за успешан наставак другог дела сезоне. Такође, куриозитет је да сам ја пре свих ових првотимаца играо на овом стадиону јер су ми обе породичне куће биле удаљене 300 метара од стадиона Вутекса – нагласио је Накић.

Циљ остати у лиги

Ово није први пут да је Вутекс Слога добила помоћ од појединаца и институција из Републике Србије, а једна од последњих таквих акција била је опремање клупске теретане.

– Свака помоћ нам је добродошла поготово јер у неком претходном периоду нисмо на њу навикли. Налазимо се на стадиону Вутекс Слоге где су већина фудбалера Срби и због тога овај клуб има другачију конотацију, поготово када је у питању подршка града који би требао да даје знатно већу подршку овом клубу с обзиром на то у којој се лиги такмичи. Ово није прва помоћ наших пријатеља из Србије јер смо уз помоћ општина из наше матичне земље, Инђије и Старе Пазове, уредили једну теретану за потребе наших играча – рекао је заменик градоначелника Вуковара из редова српске мањине Срђан Колар.

Фудбалски клуб Вутекс Слога такмичи се у трећем рангу такмичења и то у његовом источном делу. У клубу истичу да им је циљ да задрже статус трећелигаша.

– Амбиције у наставку првенства су да останемо у средини табеле где се тренутно налазимо, да мирно дочекамо крај сезоне и да следеће играмо у овом истом рангу такмичења. Биће заиста тешко јер свако пролеће је теже у односу на јесењи део првенства. Нисмо скупили одређен број бодова који смо планирали, у овом моменту нисмо у зони испадања, али пошто је пролеће варљиво свашта се може очекивати. Ипак, надам се да ћемо успети да остваримо добре резултате и да ћемо следеће сезоне играти у истом рангу такмичења – напоменуо је Лукић.

Поред помоћи Вутекс Слоги генерални конзул Александар Накић истог дана уручио је донацију и фудбалском клубу Негославци, док је дан касније помоћ у виду опреме доделио и фудбалском клубу Борац из Боботе који се такмичи у Међужупанијској лиги Осијек – Винковци, четвртом рангу такмичења.

Извор: срби.HR

Коментари
  • Ко о чему курва о поштењу а они о геноциду. Да ли је икада било њима Британцима равних истребљивача народа, упитају ли се бар понекад? Да ли икада већих лажова и завађивача до крвопролића мирних и недужних народа ради британске користи?

    субота, 12. фебруара 2022.

Напишите коментар