Скандалозне одлуке Хрвата; Бацање упаљача навијача Звезде скупље кажњено од „Убиј Србина“

Вређање на националној основи кошаркаша и чланова стручног штаба Партизана у Задру је кажњено са 2.500 евра, док је бацање упаљача на терен прекршај за који ће Звезда морати да плати 15.100 евра.

Скандалозно понашање групе навијача Кошаркашког клуба Задар у утакмици против Партизана у АБА лиги кажњено је са 2.500 евра, док КК Црвена звезда мора да плати чак 15.100 евра због гађања упаљачем у мечу против Будућности.

Моцарт спорт је пренео да је дисциплински судија, хрватски адвокат Хрвоје Видан донео изненађујуће пресуде, уз нејасне критеријуме за то.

Наиме, вређање на националној основи кошаркаша и чланова стручног штаба Партизана у Задру је кажњено са 2.500 евра, док је бацање упаљача на терен прекршај за који ће Звезда морати да плати 15.100 евра.

Задар је кажњен, то је потврдио директор клуба Жељко Жилавец.

„Казнили су нас због вређања, ради се о повицима „Убиј Србина“, „Цигани“, спомињала се и мајка. Ово нам је само упозорење, казна ће бити виша ако се буде понављало“, навео је Жилавец за задарску Антену.

Упозорење, пак, није добила Црвена звезда, већ драконску казну.

„Звезда је имала пропуст у организације утакмице са Будућношћу, гледаоци су вређали судије и гостујућег играча Владимира Мицова, а у полувремену су починили инцидент бацањем упаљача на терен“, наводи се у пресуди коју објављује Моцарт спорт.

Звезда је навела да је тачно да је било повика, да је тачно да је један упаљач бачен са врха трибина где редари нису могли превентивно да реагују и да је тај гледалац удаљен из дворане, легитимисан, као и да му је одузета сезонска карта.

Без обзира на то, казна је потврђена и шестоструко је већа од оне коју су Задрани добили за повике „Убиј Србина“.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар