Случај породице Зец показује неспособност правосуђа европске земље

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да то што ни послије 28 година нису процесуирни починиоци злочина над српском породицом Зец у Загребу, која је брутално ликвидирана на данашњи дан 1991. године, показује неспособност правосуђа једне европске земље.

Додик је истакао да је несхватљиво да неко уђе у једну породицу, која није посједовала никакво оружје и другу војну опрему, и да убије њене чланове.

– То је једнако оном што се десило у Коњицу гдје је убијена породица Голубовић – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је ријеч о једној генези злочина која је била јасна и једној дјелатности међународних судова и других који су сакрили таква страдања, што сматра да је неприхватљиво.

Додик је указао на потребу да се српски народ мора наоружати истином која говори о томе да Срби знају шта је било, да поштују своје и туђе жртве, али да друге не могу промијенити.

Према његовим ријечима, Република Српска и српски народ поносни су упркос неправди која им је чињена.

Српска породица Зец из Загреба ликвидирана је на данашњи дан прије 28 година од руке припадника резервне полиције, којима је командовао Томислав Мерчеп.

Они су тог 7. децембра 1991. године убили Михајла Зеца /38/, његову супругу Марију /36/ и њихову дванаестогодишњу кћерку Александру.

Текст преузет са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар