Служен парастос за 189 српских војника и цивила

У Крепшићу и Вучиловцу код Брчког данас је служен парастос за 189 српских војника и цивила из тих насеља, као и за борце из Челинца и Козарске Дубице, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације из Челинца Далибор Вујичић рекао је новинарима да је у насељу Крепшић погинуло 70 српских војника са подручја те општине, а да је на данашњи дан у Вучиловцу живот изгубило 27 припадника челиначке бригаде, од којих се и даље трага за тијелима петорице војника.

„Као предсједник Борачке организације Челинац могу да обећам да се ми никада нећемо смирити и да ћемо се, све док буде постојала шанса да нађемо те људе, трудити да их нађемо“, рекао је Вујичић.

Предсједник мјесне заједнице Вучиловац Милан Игњић подсјетио је да је на данашњи дан 1992. године у послијеподневним часовима Вучиловац био нападнут из правца Копаница и Рајевог села при чему је погинуло много мјештана и српских бораца.

„Од успостављања дистрикта сваке године тачно у подне организујемо парастос да бисмо дали помен жртвама које су пале за нас да бисмо боље живјели“, навео је Игњић.

На подручју Крепшића и Марковић поља од 1992. до 1995. године живот је изгубило 11 српских војника и три цивила, иначе мјештана тих брчанских насеља, као и 54 српска војника из Козарске Дубице.

Предсједник мјесне Борачке организације Крепшић Милан Максимовић рекао је да број страдалих говори о важности коридора, те да се у оба рата морао да брани животима.

„У име тих људи изградили смо спомен-цркву Свете Тројице у Крепшићу на коју смо ставили плоче са именима погинулих српских бораца из Челинца, Козарске Дубице и мјесне заједнице Крепшић и околних мјеста“, истакао је Максимовић.

Код спомен-обиљежја палим борцима данас су положени вијенци и запаљене су свијеће.

Преузето са: СРНА

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар