Служен парастос за погинуле српске борце и цивиле у Горњој Црквини код Шамца

КОД централног спомен-обиљежја у Горњој Црквини код Шамца данас је служен парастос за 37 српских бораца и шест цивила из Горње и Доње Црквине који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је у обраћању да мјештани Црквине, његујући културу сјећања на погинуле, шаљу поруку будућим нараштајима да ће се увијек сјећати оних који су живот дали за опстанак Срба на просторима Посавине.

– Овдје је данас јасно исказано јединство свих на очувању Републике Српске и њених тековина за које су ови борци животе дали и, истовремено, снажна опредијељеност да Срби на овим просторима остају – истакао је Милићевић.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да је Преображење 1992. године био један од најтужнијих дана за Црквину и за цијелу општину.

– На данашњи дан 1992. године, када је погинуло 10 бораца од којих девет из Црквине и један из Крушковог и 30 рањено, догодио се најжешћи напад на линију одбране Друге посавске бригаде Војске Републике Српске – подсјетио је Зорановић.

Он је истакао да се мора његовати сјећање на јунаке који су дали живот за Републику Српску.

Представници локалне заједнице, породице погинулих бораца, мјесне Борачке организације, те мјесних заједница Горња и Доња Црквина прислужили су свијеће и положили су вијенце на спомен-обиљежје.

(СРНА)

Нема коментара

Напишите коментар