Србија уводи полицијски час; Од сутра забрана кретања од осам увече до пет ујутру

Председник Србије Алексндар Вучић је казао да се Србија суочава са невјероватним изазовима као и друге земље у Европи, те да у складу са тим и чињеницама да ниу успјели да обезбиједе пуну дисциплину да смање угроженост за становништво.

– Од сутра ујутру од 10 часова апсолутно је забрањен излазак на улицу у урбаним срединама свим лицима старијим од 65 година, а у сеоским срединама старијим од 70 година – рекао је он.

Како је рекао, највећа жаришта су у Београду и другим градовима.

– Организоваћемо локалне самоуправе свуда гдје је то могуће, покушаћемо да до свих домова дођемо преко младих људи од 25 до 26 година – казао је он.

Вучић је рекао да ће бити отворене продавнице и супермаркети недељом ујутру од 4 до 7 под посебним правилима, гдје ће сви добити маске и размак између њих.

– Тиме гарантујемо да нико не може да остане гладан и без потребштина за живот. Од сутра од 20 сати до 5 ујутру забрана креатања свим лицима –  рекао је он.

Предсjедник Србије је замолио грађане да разумију ригорозне мјере.

– Војска Србије ће преузети све граничне прелазе и мигрантске центре и болнице, и мора да буде наоружана јер мора да заштити љекаре – појаснио је Вучић.

Према 1.763 особа које би требало да буду у излоацији нису пронађене код куће.

Казао је да је Народна банка Србије ставила мораторијум на камате за плаћање рачуна у фебруару, марту, па и у априлу.

Вучић је рекао да „ништа друго не једемо, већ само хљеб Србија ће га имати довољно“.

– У овом тренутку имамо милион тона пшенице, укупне залихе у робним резервама су огромне. Све што се тиче хране имамо више него довољно – рекао је Вучић.

Он је подсјетио да ће од 1. априла плате запосленима у здравству бити повећане за 10 одсто.

– У јавном сектору нико неће добити отказ, а плате неће падати уопште – истакао је он.

Додао је да ће за који дан бити укинут превоз, а да ће за раднике бити организован одлазак на посао.

– Желим да захвалим затвореницима који праве маске. Добровољно су пристали и то заиста добро раде. Хвала им на томе –  казао је Вучић.

Он је захвалио Кини на помоћи и казао да је разговарао са представницима те државе.

– Имали смо изванредне разговоре вечерас, желим да кажем да је моје обраћање од пре две вечери наишао на велику пажњу. Многе кинеске компаније су нам се јавиле да нам помогну. Они нама шаљу велику помоћ, ја не могу да кажем тачно, такав је договор. Шаљу нам своје стручњаке – рекао је предсједник Србије.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар