Српске странке договориле заједничког кандидата за начелника Сребренице

Младен Грујичић, актуелни начелник општине Сребреница, биће заједнички кандидат за начелника општине свих српских странака на предстојећим локалним изборима – ово је резлтат данашњег договора у Сребреници свих релевантних политичаких партија на републичком и локалном нивоу. Потписан је споразум о коалицији која ће носити назив „Заједно за Сребреницу“.

Ово је историјски дан за српски народ у Сребреници. Српско јединство није било лако постићи али су се сада сви окупили око Младена Грујичића – истако је лидер СНСД-а Милорад Додик.

Додик је захвалио свим учесницима овог састанка и рекао да сви вјерују у изборну побједу заједничког српског кандидата за начелника.

Кандидатуру Грујичића подржао је и СДС, који је повукао свој приједлог за кандидата општине Сребреница.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да је ова партија имала свог доброг кандидата за којег су вјеровали да може да побиједи у Сребреници, али је већина из свих политичких странака из Републике Српске дала глас Грујичићу.

Он је додао да је СДС као одговорна партија од почетка инсистирала на јединству и окупљању око заједничког кандидата приоритет и због тога су прихватили да буду дио ове већине, односно свих политичких опција.

Сви пропусти и грешке у овом мандату биће исправљени, радићемо пуном паром за добробит свих грађана – истакао је начелник Младен Грујичић.

– Научио сам много на грешкама, увидио проблеме и недостаке које ћемо исправити у наредном преиоду – рекао је Грујичић.

Осим предсједника Додика и Шаровића, састанку и договору у Сребреници присуствовали су и Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, Петар Ђокић предсједник Социјалистичке партије, вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић, Горан Селак из Социјалистичке партије Српске, предсједник Савеза за нову политику Зоран Мастило и потпредсједница Демоса Споменка Стевановић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар