Свечано вече и дружење са спонзорима крајишке вечери у Смедереву

У организацији Удружења Крајишника града Смедерева и Удружења бораца Крајине у Републици Србији у Смедереву је 20. априла приређено дружење у част спонзора традиционалне Крајишке вечери у ресторану Мотел на Раскршћу.

На свечаној вечери окупило се више од 60 људи који помажу рад Удружења и спонзоришу одржавање Крајишке вечери , а која се већ 18 пута организовала у овом граду поред Дунава. Домаћини скупа били су Милан Гаћеша, Ратко Шупица, Милан Ћалић и Милан Шумоња, представници Удружења Крајишника града Смедерева и Удружења бораца Крајине у Републици Србији, који од 90-их година окупљају Србе Крајишнике на простору Смедерева како би заједно лакше пролазили кроз живот далеко од својих родних крајева из којих су протерани.

Донаторе и госте вечери забављала је, као што се и подразумева свих ових година, група Тромеђа.

У име домаћина скупу се обратио Милан Гаћеша председник Удружења бораца Крајине у Републици Србији који је захваливши се земљацима и спонзорима у организацији Крајишке вечери, поручио да сви крајишки Срби и крајишка Удружења на овим просторима морају бити сложни и позвао на јединство, посебно када су борци Републике Српске Крајине у питању, јер ће само заједно моћи да остваре своја права у Србији, мислећи пре свега на решавање статуса борца РСК у Србији, односно признавања ратног стажа за све време трајања рата.

Ратко Шупица, председник Удружења Крајишника града Смедерева истакао је задовољство читавог организационог одбора свим досадашњим дружењима које су организовали.

,,Никада нисмо имали ниједан инцидент или незадовољство гостију, а ни власника Мотела, што показује да добро радимо уз захвалност нашим спонзорима који увек помажу све наше акције. Највише нас весели присуство гостију и земљака из скоро свих крајева света”, истакао је Шупица.

Скупу није присуствовало само неколико спонзора који су са Баније јер је исте вечери одржавало Банијско вече у Београду.

Организатори су најавили следеће велико дружење Крајишника за прву суботу у новембру ове године на истој локацији.

новинарка ,,Српског кола”

Весна Пешић

Нема коментара

Напишите коментар