АКТУЕЛНО:

ТЕЖАК ЖИВОТ СРБА НА КОСОВУ: Српској породици из Преоца код Грачанице трећи пут опљачкана кућа

За сада непознати починиоци опљачкали су кућу српске породице Симић у Преоцу код Грачанице.

Како је за Косово онлајн изјавио Синиша Симић, ово је трећи пут да му обијају кућу, а косовска полиција до сада ниједном није успела да пронађе лопове.

„Штета није велика, али деца су се пуно потресла. Искрено, изгубио сам и вољу да живим овде, трећи пут се ово дешава, свега ми је преко главе. Све ће да се надокнади, али нервоза и страх, то не може да се надокнади“, рекао је Симић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић указује да је ово један у низу инцидената, и да су више пута апеловали на полицију и безбедносне структуре да заштите српско становништво.

„Безбедност је веома битан фактор за српски народ на КиМ и повезан је са опстанком нашег народа овде. Наставићемо као општина да апелујемо на полицију да видимо које то мере могу да се предузму како би се зауставили ови инциденти“, казао је Поповић.

Реаговао је и директор Канцеларија за Косово и Метохију Петар Петковић који је изразио велику забринутост за безбедност Срба у централном делу КиМ.

„Захтевам од међународних представника на Косову и Метохији да хитно и неизоставно предузму мере како би српски народ јужно од Ибра био заштићен од провокација и напада екстремиста“, рекао је Петковић.

rs.sputniknews.com
Нема коментара

Напишите коментар