Трећа молба Линте премијерки Брнабић: 22 прогнаничке породице у Батајници да постану власници станова након 19 година

Поштована госпођо Брнабић,

За помоћ су ми се обратиле 22 прогнаничке породице који живе у 11 двојних кућа у улици Саве Радовановића и улици Браће Војновић у Батајници. Наведене породице су 2003. године добиле плацеве од општине Земун. Швајцарска организација СДЦ је дала материјал и породице су саме 2004. године изградиле двојне куће, тако да свака од њих има стан од 35м2 и високо поткровље. У уговорима које су добили наведено је да ће у року од пет година добити станове у власништво.

Прошло је 19 година откако су се породице уселиле у своје станове а још увијек није ријешено питање власништва над земљом и легализације. Претходних година обраћали су се на многе адресе, али конкретних резултата није било. Због тога су породице веома огорчене, разочаране и незадовољне.

Обратио сам Вам се са молбом за помоћ 13.јуна i 17. августа ове године али, нажалост, нисам добио одговор до данас. Због тога сам принуђен да Вам се обратим поново у име 22 породице.

Желим трећи пут да Вас замолим да помогнете да се коначно ријеши питање имовинско-правних односа и легализације и да породице коначно постану власници својих станова.

Такође, желим да Вас замолим да ми у што краћем року одговорите на овај трећи допис.

С поштовањем,

У Београду, 13. октобар 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона
и народни посланик
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар