3

У БАЈМОКУ ОДРЖАНО КРАЈИШКО ВЕЧЕ

У Дому културе у Вајмоку, одржано је у суботу 01.октобра 2016 године традиционално Крајишко вече. Организатор овог крајишког дружења било је Удружење избеглих и досељених Срба – Бајмок (чланица Коалиције). Вече је отворио предсједник овог удружења Жарко Гранулић. Присутнима се обратио Миле Шапић, предсједник Коалиције удружења избјеглица. Поздравио је све присутне у име народног посланика Миодрага Линте, Коалиције удружења избјеглица, Савеза Срба из региона и Завичајног Клуба Кордунаша. У свом обраћању говорио је о акцији евидентирања отете, уништене имовине избјеглих и прогнаних лица и осталих оштећених грађана која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији. Он је позвао присутне да попуне образац за евидентирање отете и уништене имовине те подсјетио да је рок за попуњавање образаца 31. децембар 2016 године. Такође нагласио је да свима ко жели да имају на располагању доступне бесплатне новине „Српско коло“ у којима поред појашњења о евиденцији иништене и отете имовине, налазе се и многи догађаји и друге информације које се баве приблематиком Срба из региона. Скуп је благословио отац Горан Стакић. Међу присутнима били су присутни представници Мјесне заједнице из Бајмока, затим предсједник Савеза српских удружења Сјевернобачког округа Саша Граворац, потпредсједник Коалиције и предсједник удружења Крајина – Врбас Горан Николаш, члан Главног одбора Коалиције и предсједник удружења Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула, члан Главног одбора Коалиције и предсједник Клуба избјеглих, прогнаних и интерно расељених лица “Завичај“ – Пачир Павле Лужаић.

У културно умјетничком дјелу програма учествовали су КУД“Невен“ Алекса Шантић и пјевачка група Удружења Крајина – Врбас „Кћери крајине“. Програм је водила Лидија Зарубица а присутне су забављали крајишка група Момо и додир и Гордана Лазаревић.

Информативна служба
Савез Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4035″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1475779218191″]
Нема коментара

Напишите коментар