У Бањалуци десето донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“

У Бањалуци је одржано десето јубиларно донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“

19.11 Уплата на рачун посебних донација: 1.165 480; Број 1411 позиван 38 025 пута

19.05 Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да Министарство пружа подршку породицама са дјецом са потешкоћама у развоју, те да је акција „С љубављу храбрим срцима“ један од начина на које институције и грађани могу да помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

18.50 Позивом на број 1411 до сада прикупљено 35.224 КМ

18.45 Пјевачица Лепа Брена изјавила је да је веома срећна и поносна што се својим учешћем помогла да се у хуманитарној акцији прикупе новчана средства за изградњу дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

– `Гранд продукција`, мој суруг и ја увијек смо били донатори и помагали све велике хуманитарне акције и у земљи која се некада звала Југославија, и у Србији и овде у Бањалуци у Републици Српској, где је вечерас био, чини ми се, рекордан број позива – рекла је Лепа Брена.

Она је за РТРС истакла да треба подстаћи људе на хуманост, апеловати и показати им својим личним примјером како се то ради.

18.40 Директорка Фонда солидарности солидарности за дијагностику и лијечење обољења стања и повреда дјеце у иностранству, Јасминка Вучковић, подсјетила је да је у акцији „С љубављу храбрим срцима“ пружена помоћ и раду Фонда.

18.30 Мирко Ћурић, градоначелник Требиња захвалио је предсједници Српске која је подржала градњу дневног центра у Требињу.

– Данас је веома значајан дан за дјецу са потешкоћама у развоју и њихове родитеље – рекао је Ћурић и додао да ће Град Требиње такође подржати градњу.

18.28 Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ово сјајна акција и за Бањалуку и за Требиње и један велики допринос.

– Изградња дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју веома је значајна за породице, а Бањалука ће свакако дати свој допринос градњи центра – додао је Радојичић.

18.25 Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић оцијенио је да је Република Српска хумано друштво и да то сваки дан показује, а да је донаторско вече само врхунац те хуманости.

Он је истакао да се ове вечери хуманост исказује на највидљивији начин, а циљ је да се помогне дјеци којој је та помоћ потребна.

18.25 Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић изразио је наду да ће на донаторској вечери бити оборен рекорд када је ријеч о прикупљеним средствима.

Он је упутио позив грађанима да се укључе у акцију и позову 1411 и дају мали допринос, односно буду дио једне велике породице и тимског духа.

18.23 Позивом на број 1411 до сада прикупљено 30.590 КМ

18.20 Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић поручила је да сви требају подржати акцију и тиме показати хуманост.

– Ово треба да буде свакодневна обавеза, а не само једно вече – рекла је Давидовићева.

18.17 Додик за РТРС: Акција „С љубављу храбрим срцима“ доказује да смо увијек спремни да помогнемо. Шаљемо поруку родитељима и дјеци да нису сами и да смо с њима.

18.14 Позивом на број 1411 до сада прикупљено 28.405 КМ

18.00 Предсједник Владе Српске Радован Вишковић рекао је вечерас да је Влада подржала акцију са 100.000 КМ, те да ће, уколико то буде потребно, издвојити додатна средства за градњу два дневна центра за дјецу са потешкоћама у развоју.

– Уколико буде потребно још новца Влада Српске ће изаћи сигурно у сусрет. Ово је изузетно важна акција и нешто што је неопходно Српској. Овом акцијом показујемо колико смо хумани – рекао је Вишковић.

17.45 Предсједница Српске Жељка Цвијановић захвалила се свима који су до сада дали огроман допринос у овој хуманитарној акцији.

– Није ствар у новцу, него је ствар у томе да покажемо да желимо да радимо и да бринемо о нашој заједници којима је та помоћ потребна – рекла је Цвијановићева.

17.40 Влада Србије дарује 250.000 евра за изградњу дневних центара.

– Србија ће увијек бити уз Републику Српску и учествовати у оваквим и сличним акцијама, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић. 

17.35 Српски члан Предсједништва Милорад Додик рекао је да је ова манифестација окупила значајан број људи у региону.

17.30 Почело донаторско вече.

И данас Република Српска дише као једно,јер лавовски морамо помоћи онима који су најнемоћнији,а најбезазленији.

Овај пут боримо се да дјеца са потешкоћама у развоју добију дневне центре у Требињу и Бањалуци.

Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић одржава се у Културном центру Бански двор од 17.30.

Средства, која ће бити прикупљена биће намијењена за изградњу дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

Партнери предсједнице Републике и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Српске, који ће умјетничким перформансом покушати да заједничким снагама обезбиједе помоћ за другаре.

До 31. децембра биће активан хуманитарни број 1411 посредством којег ће грађани моћи да учествују у овој хуманој акцији.

Министарство финансија Републике Српске отворило је код Комерцијалне банке Бањалука рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ за уплате донација физичких и правних лица, а број је 571-010-00002700-15.

Акцију „С љубављу храбрим срцима“, коју је покренуо некадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик, већ десету годину организује кабинет предсједника Републике.

Захваљујући овој акцији до сада је прикупљен новац за дјецу обољелу од малигних болести и дијабетеса, за дјецу са посебним потребама и поремећајима у развоју и аутизмом, са ријетким генетским болестима, те дјеци са потешкоћама покрета.

Новцем прикупљеним у овој акцији саграђени су Родитељска кућа и Центар за превенцију развојних тешкоћа за мајку и дијете, а обезбијеђена је и подршка Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар