У Карловцу одржана Комеморација поводом смрти мр. Миле Дакића

Данас је у Карловцу у 11:00 сати у просторијама ДКД Просвјета подобор Карловац одржана комеморација поводом смрти хисторичара и дугогодишњег директора Маморијалног парка „Петрова гора“, мр. Миле Дакића, Комеморацију су организирали СКС Просвјета пододбор Карловац и Хрватско – руско друштво пријатељства Војнић.

 

Због пандемије корона вируса, из безбједносних разлога, окупило се само 10 особа које су присуствовале комеморацији. Цијелу комеморацију је снимала локална телевизија ТВ Тренд, Карловац.


Уводну ријеч и сам протокол комеморације је водио Милан Лапчић, предсједник пододбора. Исцрпну слику о биографији пок. Миле дао је Предсједник хрватско-руског пријатељства Душан Црнковић. Проф. Драган Грубишић је евоцирао успомене на пок. Милу из школских дана, кад му је исти био наставник. Мирко Мартиновић, замјеник жупана Карловачке жупањије је говорио о особности пок. Миле, о његовим трагедијама које су му се у животу дешавале прије рата, током рат у избјеглиштву и у повратку на Кордун.

Илија Матијевић, предсједник жупанијског вијећа српске националне мањине Карловачке жупаније је говорио о сурадњи са пок. Милом, одржаним јавним трибинама и промоцијама његових књига.

Мирко Миладиновић је говорио о својим ђачким данима и свом наставнику пок. Мили и каснијом њиховом сурадњом.

Комеморација је трајала око сат времена.

Нема коментара

Напишите коментар