АКТУЕЛНО:

Велике штете и у Јошавици, Пастуши и Беговићима, 50 посто кућа није за употребу

Тло се и даље не смирује, а велике штете након силних потреса који су погодили наше подручје имала су и села Беговићи, Јошавица и Пастуша, потврдио је за „Портал 53“ предсједник Вијећа Мјесног одбора Беговићи Тихомир Жилић.

„Код нас су исто доста велике штете, то је Мјесни одбор Јошавица, Пастуша и Беговићи. Штете има пуно, доста је кућа које више нису употребљиве. Људи су збринути колико толико, добили су камп кућице. Сада је један у селу добио контејнер јер је кућа срушена скроз. У Беговићима има доста штете, једном човјеку је штала срушена, био је проблем и са стоком. Доста људи није имало струје. Ја сам прије два-три дана добио струју“, рекао је Жилић.

Додаје како је оштећено пола обитељских кућа у овим селима. „Неки дан су били статичари. Углавном, употребљиво је 50 посто кућа. Ово друго је све црвена наљепница и није за становање, некима је наранчаста и исто нису за становање. Велика је штета. Мислим да је тај потрес ишао точно преко нас према Хрватској Костајници“, сматра Жилић.

Додаје како је и у њиховим селима иста ситуација, грађани не желе напустити своје огњиште и своју стоку. Уједно се осврнуо на помоћ која им је стизала до сада. „Помоћ је стигла, свака част људима, одазвали су се сви. Сада немамо проблема ни са храном. Оно што нам је било потребно за прву руку, то смо добили. Долазе и сада људи и обилазе нас, посебице оне којима су срушене куће. Највећи нам је био проблем струја, али и то је ријешено. Све је под контролом, није ништа тако алармантно. Само се молимо Богу да не буде горе“, закључио је Жилић за „Портал 53“ .Вјерује како ово подручје неће бити заборављено.

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар