АКТУЕЛНО:
vest_175_3

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНA МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“

Манифестацију „Дани Српске у Србији“ коjа се одржава по трећи пут у организациjи Представништва Републике Српске у Србиjи отворио је у понедјељак 19. октобра 2015. године у вечерњим часовима у Српском народном позоришту у Новом Саду предсједник РС Mилорад Додик. Свечаности у СНП-у присуствовали су, између осталих, Његова Светост патриjарх српски Иринеj, епископ бачки Иринеj Буловић, градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић, представници републичке, покраjинске и градске власти, крајишких удружења и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

Бањалучка филхармонија је у дворани СНП-а својим концертом свечано отворила манифестацију „Дани Српске у Србији“ а крајишка удружења су у холу СНП-а организовали кутурни догађај на којем су наступили крајишке пјевачке и фолклорне групе. Mанифестациjа “Дани Српске у Србиjи” одржава се по трећи пут, а ове године ће поред Новог Сада бити одржана у Београду, Пландишту, Aранђеловцу, Суботици и Вршцу, где ће до петка, 23. октобра бити организовани разни програми и активности у циљу промоциjе Републике Српске.

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“370″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1449257190224″]
Нема коментара

Напишите коментар